ГПУ за тиждень нарахувала 12 хабарів, що брали посадовці у регіонах

Прокуратура розслідує 12 фактів отримання неправомірної вигоди посадовими особами різного рівня в областях. Факти зафіксовано у період з 17 по 23 січня. 

Про це на брифінгу розповів речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З 17 по 23 січня прокуратурами різних областей спільно з іншими правоохоронними органами було викрито 12 фактів одержання неправомірної вигоди представниками державної влади, місцевого самоврядування, а також посадових осіб державних та комунальних підприємств. За кожним фактом ведуться слідчі дії, підозрюваним в судах оголошуються підозри та ухвалюються рішення про обрання запобіжних заходів" - сказав Лисенко.

За його словами, розмір хабарів в рамках зазначених справ коливається від 4 тисяч грн до 300 тисяч доларів США.

Читайте також: НАБУ підтверджує обшук у Пімахової, деталі обіцяє згодом

Як повідомляв Укрінформ, 19 січня ГПУ спільно з працівниками поліції оголосили підозру заступнику голови однієї з районних рад та депутату об’єднаної територіальної громади району Київщини у вчиненні кримінального правопорушення. Вказані особи вимагали 50 тис. доларів США за сприяння у вирішенні питання щодо передачі майнового комплексу, який перебуває у комунальній власності, з правом подальшої приватизації службовій особі, що займає відповідальне становище.

Крім того, прес-служба Генпрокуратури повідомляла 20 січня про те, що начальник військово-лікарської комісії у Кіровоградській області вимагав хабара в учасника бойових дій.

Як встановлено під час досудового розслідування, за вирішення питання про надання колишньому військовослужбовцю, учаснику бойових дій, 3 групи інвалідності посадовець вимагав неправомірну вигоду в розмірі 1 тисячі доларів. Під час передачі другої частини хабара в сумі 14 тис. 450 грн правопорушника затримали.

Також Укрінформ повідомляв, що 21 січня співробітники облуправління захисту економіки в Одеській області та прокуратури Одеси задокументували вимагання й отримання неправомірної вигоди у моряків з боку директора крюїнгового агентства.

23 січня правоохоронці викрили керівника відділу Державної екологічної інспекції у Сумській області на систематичному вимаганні хабарів від підлеглого. Посадовець, який також є депутатом Сумської обласної ради, забажав щомісячно отримувати 2 тис. грн за неперешкоджання роботі підлеглого та залишення його на посаді. Під час одержання чергової суми в розмірі 4 тис. грн вказану особу затримано. Крім того, за даними прокуратури, за декілька днів до цього задокументовано факт отримання посадовцем ще 4,5 тис. грн.