Патрульні на блокпосту понад 6 годин мордували затриманого - прокуратура

На Запоріжжі групу патрульних поліцейських підозрюють у катуванні затриманого у жовтні минулого року.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області. 

"Прокуратурою Запорізької області повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 127 (катування, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень, якщо воно супроводжувалося насильством, застосуванням зброї або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями) КК України працівникам Управління патрульної поліції у м. Запоріжжі, які у жовтні минулого року, перебуваючи на чергуванні на стаціонарному посту «Запоріжжя-північ», що розташований на автомагістралі при в’їзді до міста з боку м. Дніпра, зупинивши транспортний засіб під керуванням потерпілого, перевищили службові повноваження працівників поліції, а саме застосували відносно громадянина фізичну силу, мордування, а також спеціальні засоби – гумовий кийок та кайданки, спричинивши останньому тілесні ушкодження, завдавши при цьому не менше 13 ударів по тілу та ногах», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Запоріжжі "накрили" пересувну телефонну станцію для ОРДЛО

Крім того, за даними прокуратури, працівники патрульної поліції неправомірно утримували людину на вулиці біля поста понад 6 годин у нічний час, насильно обмежували йому можливість пересуватись, підходити до власного автомобіля та заходити до приміщення блокпосту, щоб зігрітись. Громадянину не надавали їжу та воду, забороняли спілкуватися з родичами та адвокатом.

Наразі 2 поліцейським повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 365 КК України, ще одному поліцейському інкримінується ч. 2 ст. 365 КК України. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.