Місцева влада має прозвітувати своїм громадам про використання бюджетів - Зубко

Децентралізація

Органи місцевого самоврядування повинні прозвітувати своїм громадам про ефективне використання у 2017 році коштів місцевих бюджетів.

За підсумками минулого року залишки на рахунках місцевих бюджетів становили 54,4 млрд грн. Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба урядовця.

«Органи місцевого самоврядування мають прозвітувати своїм громадам про ефективне використання у 2017 році не тільки власних доходів, а і коштів, які надходили у вигляді державної підтримки – ДФРР, субвенцій на розвиток інфраструктури ОТГ, на соціально-економічний розвиток, на опорні школи, кошти «митного експерименту» на капітальний ремонт місцевих доріг тощо», — наголосив Зубко.

За його словами, кошти, які спрямовуються місцевим бюджетам, мають у першу чергу працювати на підвищення якості життя в громадах.

При цьому Зубко наголосив, що власні доходи місцевих бюджетів за 2017 рік зросли до 192 млрд гривень. У той же час залишки на рахунках місцевих бюджетів залишились практично на рівні минулого року та за уточненими даними Державної казначейської служби України становили 54,4 млрд гривень.

Читайте також: На субвенції місцевим бюджетам передбачили 284 мільярди - Зубко

Як повідомлялось, раніше Прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав місцеві органи влади не тримати гроші на депозитних рахунках, а використовувати їх для модернізації інфраструктури, водоканалів, сміттєвих полігонів, заходи енергоефективності. Гройсман підкреслив, що такі вимоги перед міськими радами надалі будуть ставитися все жорсткіше.