У Запоріжжі священик Московського патріархату відмовився відспівати дитину

Небайдужі жителі Запоріжжя зранку 5 січня прийшли з іграшками до церкви Іоана Кронштадського на території обласного туберкульозного диспансеру.

Саме там вчора священик УПЦ МП відмовився відспівувати трагічно загиблого хлопчика, пославшись на те, що малюка хрестили в церкві київського патріархату.

Про це повідомляють користувачі соцмереж, і зокрема, запорізький блогер Олексій Мосейко. 

“Ми прийшли разом з двома своїми колегами. Після того як ми поклали іграшки, вийшов священик і, буркотавши собі щось під носа, забрав їх. Він сказав, що ми намагаємося його образити і за уставом церкви не дозволено, аби ляльки лежали перед входом”, — розповів Мосейко.

Напередодні загиблого малюка із Запоріжжя відмовився відспівувати священик Московського патріархату, мотивувавши це тим, що церква, яка проводила обряд хрещення дитини — самозвана. При цьому і архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука УПЦ МП заявив, що його підлеглий зробив правильно.

Читайте також: У харківській багатоповерхівці вибухнула граната, є загиблий

Після того запорізький журналіст і блогер Юрій Гудименко запустив флешмоб #принеси_куклу і закликав усіх небайдужих людей відреагувати на кричущий випадок - “щодня приносити ляльки до храмів УПЦ МП, щоб кожен розумів, що ця Церква зробила”. 

Хлопчик, якого відмовився відспівувати священик МП, загинув через самогубцю, що викинувся з вікна і впав на дитину, що перебувала на вулиці разом із батьком.

За короткий термін пост блогера Гудименка перепостило декілька тисяч користувачів соцмереж, на нього також відреагували представники церков.