На Прикарпатті тепло не дало заснути ведмедям

Відео

В Івано-Франківській області у Центрі реабілітації диких тварин Галицького національного природного парку (НПП) ведмеді досі не можуть впасти у сплячку.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник сектору реабілітації диких тварин Галицького НПП Андрій Гембарський, який розмістив відео на своїй сторінці у Facebook 

«Ведмеді не впадають у сплячку через теплу погоду. Ми їх посилено годували, вони наситились, а тому не дуже хочуть тепер  їсти, але й не сплять. Можливо, коли прийдуть морози, вони  заснуть на той період. Хоча, цього може й не трапитись», - зазначив Гембарський.

За його словами, у Центрі реабілітації диких тварин Галицького НПП з вересня у вольєрах живуть чотири ведмеді, яких привезли з Херсона.

Читайте також: У Миколаївському зоопарку народилося біле ведмежа

Водночас туристам в Карпатах, каже Андрій Гембарський, не варто боятися клишоногих. На людей вони нападають дуже рідко, частіше блукають подалі від населених пунктів та легкодоступних місць. Фахівці стверджують, що бурих можна зустріти лише у теплий період часу під час збору малини чи чорниці. Тоді вони теж шукають чим поласувати, аби  погладшати на період зимової сплячки.