Вибухи на артскладах: Гройсман проінспектував Павлівку

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман відвідав Павлівку на Вінниччині, яка у вересні постраждала від вибухів на військових складах. Там  працює відремонтована школа, водоканал, медичні та культурні об'єкти.

Про це Гройсман написав у Facebook.

"Яскравий приклад - село Павлівка, яке найбільш постраждало через вибухи снарядів на місцевих військових складах у вересні. Кілька місяців тому ми евакуювали звідси 24 тис. мешканців, весь жовтень рятувальники обстежували кожне подвір'я та вулицю, зачищали територію від вибухівки. Ми обіцяли допомогти - ми обіцянку виконали. Сьогодні Павлівка - це велике, активне село, де працює відремонтована школа, водоканал, медичні та культурні об'єкти", - написав Гройсман

Робочий візит Володимира Гройсмана на Вінниччину

Він додав, що відвідав оновлену школу і відтепер тут є новенький шкільний автобус.

Також Гройсман завітав до родини Ковальчуків, які втратили будинок через розриви снарядів, а тепер отримали нове помешкання. 

Читайте також: Гройсман привіз подарунки до відновленої школи у Павлівці

Як повідомляв Укрінформ,  26 вересня почалася пожежа на складах Міністерства оборони України в районі міста Калинівка Вінницької області з подальшою детонацією боєприпасів. По тривозі були підняті всі екстрені служби, а також поліцейські Вінницької, Житомирської та Хмельницької областей. З військової частини та населених пунктів в 10-кілометровій зоні було евакуйовано понад 30 тисяч осіб, закрито рух всіх видів транспорту. Станом на 28 вересня ситуація у районі Калинівки стабілізувалась, рух автомобільного і залізничного транспорту відновлено. Евакуйовані місцеві мешканці повернулися до своїх домівок. Найбільше постраждало село Павлівка, розташоване найближче до арсеналу.

Гройсман 19 грудня  здійснює робочу поїздку до Вінницької області.