Екс-гендиректора Запорізького алюмінієвого звинувачують у диверсії

Екс-керівник ПАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат» обвинувачується у привласненні коштів та співробітництві з диверсійною групою.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області. 

«Прокуратурою області передано до суду обвинувальні акти стосовно колишніх генерального директора ПАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат» та директора приватного підприємства за обвинуваченням у вчиненні ряду злочинів, передбачених ч.4. ст.28 ч.5 ст.191 та ч.1 ст.255 КК України – «Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у складі злочинної організації». Окрім цього дії службової особи приватного підприємства додатково кваліфіковано за ст.113 КК України – «Диверсія», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Суд арештував майно Запорізького алюмінієвого комбінату

За інформацією прес-служби, досудовим розслідуванням встановлено, що у період 2009-2015 рр. обвинувачувані, діючи у складі злочинної організації на шкоду економічній безпеці України спільно зі службовими особами компанії - найбільшого виробника алюмінію Російської Федерації, яка володіла контрольним пакетом акцій ПАТ «ЗАлК», незаконно, шляхом виведення з експлуатації, демонтажу та продажу за суттєво заниженою ціною майна комбінату фактично зруйнували зазначений об’єкт, який мав важливе народногосподарське та оборонне значення для України.

Фото: Depo.Запоріжжя