На Вінниччині судитимуть лікаря який вбив пацієнта

На Вінниччині судитимуть лікаря, через недбалість якого від ускладнення після розкриття гнійника померла жінка.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

«Бершадською місцевою прокуратурою Вінницької області здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо неналежного виконання медичним працівником однієї з лікарень регіону своїх професійних обов’язків. Через недбалість медика померла молода жінка. Обвинувальний акт щодо лікаря за ч.1 ст.140  КК України Бершадською місцевою прокуратурою спрямовано до суду», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Гройсман анонсував збільшення фінансування програми "Доступні ліки"

Згідно з повідомленням, лікар, не визначивши причини хвороби, її перебіг, не виконав обсяг первинних діагностичних обстежень хворої і без лабораторних досліджень провів розкриття гнійника. Ситуація ускладнилось сепсисом, через який через два тижні настала смерть жінки.

Як зазначили в прокуратурі, причинний  зв'язок між наданням неналежної медичної допомоги та настанням смертельного наслідку доведено висновком комісійної судово-медичної експертизи.

Відповідно до ч.1 ст.140 КК України передбачена відповідальність у виді позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.