Поліція відкрила провадження через сутички і “міни” у міськраді Миколаєва

Поліція розпочала кримінальне провадження через інцидент під час сьогоднішнього засідання чергової сесії Миколаївської міської ради.

Про це повідомляє поліція Миколаївської області.

У відомстві зазначили, що наразі проводиться перевірка та встановлюються усі обставини події.

Попередньо встановлено, що група громадян заблокувала трибуну з вимогою надати їм слово та розпустити міськраду. У цей час до поліції надійшло анонімне повідомлення про загрозу вибуху, тому правоохоронці розпочали евакуацію людей.

Один із присутніх запалив димову шашку у приміщенні сесійної зали та почались протистояння між патрульними поліцейськими, які припиняли протиправні дійства, та активістами.

Як повідомляв Укрінформ, чергова сесія Миколаївської міської ради 16 листопада розпочалася зі скандалу група активістів, які прийшли до зали, вимагала у депутатів проголосувати рішення про свою відставку. В цей час до поліціі надійшло повідомлення про замінування приміщення міськвиконкому. В.о.обовязки міського голови Тетяна Казакова звинуватила у цьому відставленого міського голову Олександра Сєнкевича.

Сєнкевич 15 листопада під час свого брифінгу у Верховній Раді України сказав, що привіз 15 тисяч підписів миколаївців з вимогою призначити вибори міського голови, а також розпустити нинішню міську раду і призначити нові вибори депутатів.