Поблизу Калинівки піротехнікам залишається обстежити 76 га

Біля Калинівки піротехнічним загонам ДСНС залишається обстежити 76 га території.

Про це повідомляє ДСНС

«Станом на 7 год. 10 листопада зведеним піротехнічним загоном ДСНС обстежено 30 тис. 324 га території, залишається обстежити - 76 га. Виявлено та вилучено 3 тис. 300 вибухонебезпечних предметів. Виконано 500 заявок від населення. До ліквідації надзвичайної ситуації залучено 744 чол. та 155 од. тех., з них від ДСНС 60 чол. та 23 од. техніки», - розповіли в ДСНС.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 26 вересня на території військового складу Міністерства оборони у Калинівці Вінницької області сталася пожежа, яка спричинила детонацію боєприпасів. Через надзвичайну ситуацію з небезпечної зони були евакуйовані понад 30 тис. місцевих жителів. Унаслідок НС постраждали дві особи. Вибухи припинилися вранці 28 вересня.

Читайте також: Поблизу Калинівки вилучили 2 тисячі 808 вибухонебезпечних предметів - ДСНС

Військова прокуратура Центрального регіону України відкрила кримінальне провадження за фактом вчинення диверсії на території військової частини. Водночас слідчі розслідують чотири основні версії пожежі в Калинівці. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що розмінування території біля Калинівки триватиме до кінця листопада.