Голову госпсуду Сумської області упіймали на хабарі в $26 тисяч

Детективи НАБУ спільно з працівниками СБУ та під процесуальним керівництвом САП затримали напередодні голову Господарського суду Сумської області під час одержання неправомірної вигоди в розмірі 26,6 тис. доларів.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"1 листопада 2017 року детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з працівниками Служби безпеки України та під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали голову Господарського суду Сумської області під час одержання неправомірної вигоди в розмірі 26,6 тис. дол. США", - йдеться в повідомленні.

За версією слідства, служитель Феміди вимагав гроші за винесення рішення у господарській справі в інтересах будівельної компанії. 

За місцем роботи та проживання судді проводяться невідкладні слідчі дії. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру.

Зазначається, що голову суду затримано в порядку ст. 482 Кримінального процесуального кодексу України за підозрою у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою").