Сумське ПТУ "придбало" для дітей неіснуючий боксерський ринг

Прокуратурою Сумської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно підприємця, який продав навчальному закладу неіснуючий ринг, а також бухгалтера та керівника фізичного виховання ПТУ, які підписали відповідні документи та сплатили кошти.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що в грудні 2016 року між фізичною особою-підприємцем та одним із професійно-технічних навчальних закладів міста Суми укладено договір купівлі-продажу боксерського рингу вартістю майже 42 тис. грн. Згодом, відповідно до документів, вказаний ринг установлено в закладі, введено в експлуатацію, складено інвентарну картку та перераховано зазначену суму. Насправді ж це було зроблено лише на паперах, фактично боксерський ринг до закладу поставлено не було”, - розповіла Науменко.

Читайте також: На Львівщині мер потай сам себе преміював

Відтак дії підприємця кваліфіковано за ч.2 ст.191 (привласнення майна), бухгалтер навчального закладу відповідатиме за ч.1 ст.366 (службове підроблення), а керівнику фізичного виховання, як матеріально-відповідальній особі, інкриміновано вчинення правопорушення за ч.1 ст.358 (підроблення документів) КК України.

Слід зазначити, що боксерський ринг у навчальному закладі все ж таки встановлено у вересні цього року. Однак це було зроблено підприємцем, який на той час вже припинив свою діяльність, лише після втручання прокуратури та повідомлення йому про підозру.