Винуватця смертельного ДТП в Харкові спіймали п'яним за кермом

У Харкові місцева прокуратура №5 оголосила підозру за фактом ухилення від покарання 46-річному харків'янину, засудженому за скоєння ДТП, у результаті якого загинуло 6 осіб.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

"У 2008 році прокуратура довела у суді провину цього водія (ч. 3 ст. 286 КК України). Суд призначив йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі із позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки", - розповів кореспондентові Укрінформу перший заступник керівника місцевої прокуратури №5 Андрій Кравченко.

Однак, за його словами, звільнившись у вересні 2015 року достроково з місць позбавлення волі, підозрюваний на шлях виправлення не став.

"На порушення вироку суду, незважаючи на вилучене у нього посвідчення водія, він знову, будучи нетверезим, сів за кермо", - підкреслив прокурор.

Читайте також: Поліція шукає свідків кривавої ДТП у Харкові

За його словами, досудове розслідування у кримінальному провадженні триває: "Чоловікові загрожує позбавлення волі за невідбуту частину покарання за попереднім вироком (2 роки 7 місяців і 17 днів) і 1 рік позбавлення волі за новий злочин".

Як повідомляв Укрінформ, 2 травня 2008 року у Харкові бізнесмен Андрій Полтавець, перебуваючи у нетверезому стані за кермом, в'їхав на джипі "Mitsubishi L-200" на трамвайну зупинку біля Південного вокзалу, внаслідок чого на місці загинуло шестеро людей, серед яких двоє дітей та вагітна жінка.