У Харкові облили фарбою пам'ятний знак воїнам УПА

Пам'ятний знак - камінь на честь воїнів УПА, що в Молодіжному парку в центральній частині Харкова, невідомі вночі облили червоною фарбою.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Камінь і меморіальна табличка зі словами "Українська повстанська армія" буквально залиті червоною фарбою. Працівники комунальної служби Київського району ретельно замивають сліди вандалізму, тим паче, що біля пам'ятника призначено мітинг на честь 75-річчя створення УПА, і до каменю вже підходять люди з прапорами України і Конгресу українських націоналістів.

Як розповів кореспондентові Укрінформу керівник харківської громадської організації "Братерство воїнів УПА" Станіслав Тимошенко, акт вандалізму вчинено вночі і виявлено вранці.

"Те, що вандали підгадали свою акцію до Дня захисників України, свідчить про їх повну аморальність, неповагу до історії своєї країни", - пояснив Тимошенко.

У парку звучать українські пісні, люди скандують "Слава Україні - героям слава". Біля пам'ятника колона молодих людей. Один з них пояснює, що це активісти волонтерського агітпоїзда "Труханівська січ", які прибули в Харків з 8 областей України: вони візьмуть участь у мітингу, присвяченому створенню УПА.

На алеях парку поблизу пам'ятного знаку стоять наряди поліції. Інцидентів немає.

Читайте також: Поліція затримала вандала, який розмалював консульство України у Ряшеві

Як повідомляв раніше Укрінформ, пам'ятний знак на честь воїнів УПА, встановлений у Молодіжному парку в Харкові в 1992 році за сто метрів від Київського райвідділку поліції, неодноразово зазнавав вандалізму: його обливали фарбою, висаджували в повітря, вивозили у невідомому напрямку, але активісти власним коштом відновлювали пам'ятний знак.

Фото: Поліція Харківщини