До Калинівки поїхав із Харкова гуманітарний вантаж будматеріалів

Друга фура з гуманітарною допомогою для Вінницької області, яка постраждала від вибухів на арсеналі в місті Калинівка, виїхала з Харкова.

Про це журналістам розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської ОДА Сергій Магдисюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Харківщина продовжує надавати гуманітарну допомогу Вінницькій області. Друга фура з гуманітарною допомогою вже виїхала з Харкова", - зазначив Магдисюк.

За його словами, голова ХОДА Юлія Світлична поставила завдання в максимально стислі терміни зібрати й відправити цю гуманітарну допомогу.

Читайте також: В Міноборони розповіли, що відбувається на військовому арсеналі біля Калинівки

"Виходячи з досвіду Балаклії, ми знаємо, що в першу чергу потрібний шифер - закривати дахи, що постраждалі від вибухів. І саме його попросили колеги з Вінницької ОДА. Тому машину завантажено шифером", - додав Магдисюк.

За його словами, вантаж прибуде до Вінниці 29 вересня.

"Ми знаходимося в постійному контакті з колегами з Вінниці. Якщо зараз, у процесі обстеження пошкоджень, визначать, які ще додатково потрібні матеріали, будемо формувати ще одну машину", - пояснив Магдисюк.

Як повідомляв Укрінформ, 27 вересня з Харкова до Вінниці вирушила перша партія гуманітарної допомоги: 20 тонн продуктів харчування і предметів першої необхідності. На місці події зараз працюють фахівці по розмінуванню з Балаклії Харківської області. Там 23 березня спалахнули склади військового арсеналу, внаслідок чого було евакуйовано близько 30 тис. мешканців району.