Уряд виділить 100 мільйонів для ліквідації наслідків вибухів на Вінниччині

Уряд виділить із резервного фонду 100 млн гривень для ліквідації наслідків вибухів на складах боєприпасів поблизу Калинівки у Вінницькій області.

Про це заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми, як і в Балаклеї, на ліквідацію цієї надзвичайної ситуації виділимо сьогодні урядом з резервного фонду 100 млн гривень, а далі дивитимемося на реальні потреби людей, щоб кожному допомогти", - зазначив Гройсман.

Як повідомлялося, 26 вересня у Калинівці на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів.

Наразі евакуйовано понад 30 тисяч осіб. За попередньою інформацією ДСНС, травмована одна особа, її у стані середньої тяжкості госпіталізовано.

Читайте також: Гройсман вимагає чіткого розслідування вибухів поблизу Калинівки

Нині на території військового складу спостерігається пожежа та вибухи різної інтенсивності. Рятувальники ліквідували займання 4 житлових будинків унаслідок влучання боєприпасів.

Наразі закрито рух усіх видів транспорту, зокрема автотранспорту на дорозі Житомир - Могилів - Подільський; залізничного транспорту на перегоні Сосенка - Калинівка Південно-Західної залізниці; повітряного транспорту в радіусі 50 кілометрів від м. Калинівки.

Відключено лінії електропередач Калинівка-УкрФлора та Калинівка-Лаврівка, а також газопостачання сіл Дорожнє, Медвідка, Лаврівка.