Після нічного буревію 26 гірських сіл Закарпаття досі без світла

Фото

На Закарпатті продовжують ліквідовувати наслідки негоди після недільного буревію.

Наразі без електроенергії залишається 26 гірських сіл, повідомляє Управління ДСНС в Закарпатській області.

"За оперативною інформацією місцевих органів влади та підпорядкованих підрозділів Управління ДСНС України, у Закарпатській області внаслідок шквального вітру та грози було обірвано лінії електропередач, пошкоджено крівлю на приватних будинках та школах у гірських селах. Наразі залишаються знеструмленими 26 сіл – переважно на Рахівщині та Тячівщині", - йдеться у звіті рятувальників.

Зазначається, що інформація щодо кількості та площ пошкоджених житлових будинків та інших споруд різного призначення уточнюється.

У відновленні електропостачання задіяно від ПАТ "Закарпаттяобленерго" 204 спеціалісти та 43 одиниці техніки. Від рятувальників працюють 6 одиниць техніки та 28 осіб.

Читайте також: Негода залишила без світла 478 неселених пунктів у шести областях

Протягом 18 вересня комісії місцевих органів влади продовжують роботу щодо обстеження пошкоджених будинків, об’єктів соціальної галузі та інших об’єктів всіх форм власності, а також визначають характер їх пошкоджень. З метою недопущення подальших руйнувань та збільшення обсягів збитків органами місцевої влади вживаються першочергові заходи із ліквідації пошкоджень покрівель житлових будинків та об’єктів соціальної галузі.