Одеська поліція продовжує пошуки третьої дівчинки, яка зникла після пожежі

Одеська поліція продовжує пошуки третьої дівчинки, яка зникла після пожежі 15 вересня в дитячому спортивно-оздоровчому комплексі "Вікторія".

Про це на засіданні оперативного штабу в Одесі з приводу трагічних подій у таборі сказав начальник ГУ Нацполіції України в Одеській області Дмитро Головін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За словами батька, є інформація, що третя дівчинка може бути жива. Тому ми продовжуємо проводити пошукові заходи. Всі сподіваються на диво, ми повинні це робити", - сказав Головін.

За його словами, пошуки проводяться силами Нацполіції і активістів.

Як повідомляв Укрінформ, у Одесі в ніч на 16 вересня загорівся один з корпусів дитячого табору "Вікторія", в якому на той момент перебувало 42 дітей. В результаті пожежі загинули діти: смерть двох дівчаток підтверджена, пошуки третьої тривають, незважаючи на те, що на згарищі були знайдені фрагменти трьох тіл.

Читайте також: Прокуратура вилучає документи про введення в експлуатацію табору "Вікторія"

За попередніми висновками, причиною загоряння стало порушення правил пожежної безпеки. За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки). Затримано директора дитячого табору.

Крім того, співробітники поліції затримали і спільно з прокуратурою повідомили про підозру співробітниці табору, яка за функціональними обов'язками мала  відповідати за пожежну безпеку.

В управлінні з надзвичайних ситуацій в Одеській області відзначили, що в таборі вже кілька місяців не працювала протипожежна сигналізація.