В Одеському СІЗО ув’язнена напала на інспектора

В Одеському СІЗО скоєно напад на інспектора, яка відкрила камеру, що угамувати сварку між ув’язненими жінками.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив прес-секретар заступника міністра юстиції Юрій Маслак.

"В одній з камер, де утримуються жінки, розпочалася сварка, ув’язнені голосно лаялися та погрожували одна одній фізичною розправою. До камери було негайно відправлено резервну групу з фельдшером. По прибутті групи на місце камеру було відчинено молодшим інспектором. Одна з ув’язнених, раніше неодноразово судима, вибігла з камери та накинулася на інспектора і завдала їй кількох ударів кулаком по тулубу", - розповів він.

За словами Маслака, протиправні дії ув’язненої були відразу припинені, для чого довелося застосувати заходи фізичного впливу. Після цього нападницю ізолювали від основної маси ув'язнених.

Про інцидент, який стався в ніч проти середи, повідомлено поліцію та прокуратуру Одеської області.

Як повідомляв Укрінформ, 17 серпня увечері на госпдворі Одеського СІЗО у контейнері для сміття виявлено частини тіла жінки-інспектора. У скоєнні вбивства підозрюється 39-річний ув’язнений. На думку правоохоронців, він згвалтував та задушив жінку, потім тіло розчленував і викинув у сміттєвий контейнер.

Читайте також: Одеське СІЗО перевірятимуть через заяви про катування ув’язнених

За фактом службової недбалості та неналежного виконання своїх обов'язків співробітниками СІЗО прокуратура області відкрила кримінальне провадження. Начальника Одеського СІЗО усунули з посади.

19 серпня громадські активісти та родичі ув'язнених провели акцію протесту під СІЗО, стверджуючи, що після жорстокого вбивства інспектора пенітенціарної служби на території одеського ізолятора "розпочалися репресії".