Луганське енергетичне об’єднання знеструмило за борги насоси шахти «Кремінна»

Анонсоване на 13 вересня відключення водоканалів Луганщини за борги сьогодні не відбудеться; Луганське енергетичне об’єднання вирішило перенести відключення боржників на 20 вересня.

Така заява ТОВ ЛЕО оприлюднена сьогодні на сторінці компанії в Facebook

«Це рішення було прийняте в зв’язку з телефонною розмовою, проведеною головою Луганської ОВЦА Юрієм Гарбузом з гендиректором ЛЕО Володимиром Грицаєм. В ході бесіди губернатор повідомив, що перебуває в Києві та запевнив, що питання заборгованості водоканалів вирішиться найближчим часом. Тому й було прийняте рішення перенести заплановані відключення на 20 вересня, а водоканали отримали останній шанс і останнє попередження», - йдеться в тексті заяви.

Водночас вже проведено відключення від електропостачання водовідливного комплексу шахти «Кремінна» ДП «Укршахтгідрозахист», що має борг тільки за активну електроенергію (без штрафних санкцій) в розмірі 263 тис. грн (нараховано в серпні 61 тис. грн, сплачено лише 49 тис. грн). Цей борг з’явився ще в 2014 році й до сих пір влада та профільні відомства нічого не роблять для його погашення.

Читайте також: Обленерго Григоришина через суд скасувало рішення Кабміну щодо боргів "ЛНР"

Відключення насосів шахти «Кремінна», зазначено в заяві, - це доказ серйозності намірів ЛЕО. Енергокомпанія вже не має можливостей «гратися», і якщо до 20 вересня питання боргів водоканалів не вирішиться – вони будуть знеструмлені.

«Більше не буде ніяких шансів, тим більш, що попереду – опалювальний сезон», - сказано в заяві.

Між тим ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання», яке входить до сфери контролю російсько-українського олігарха Костянтина Григоришина, досі не перереєструвалось на території, підконтрольній уряду України.

Шахта «Кремінна» закрита через вичерпання запасів вугілля ще на початку 90-х років, але вимушена качати підземні води, щоб не допустити екологічної катастрофи на прилеглій території.