Поліція підтвердила викрадення бойовиками хлопця на "Станиці"

Управління Нацполіції в Луганській області підтверджує інформацію про викрадення бойовиками 22-річного мешканця Луганщини на КПВВ "Станиця Луганська".

Про це повідомила прес-секретар відомства Тетяна Погукай на своїй сторінці у Фейсбуці.

"До поліції надійшла інформація з прокуратури Станично-Луганського району про те, що під час моніторингу Інтернет-мережі встановлено факт незаконного позбавлення волі 22-річного мешканця району", - йдеться у повідомленні.

Перевіркою даної інформації встановлено, що о 06.00 31 серпня 22-річний мешканець Станично-Луганського району перетнув лінію розмежування в пункті пропуску "Станиця Луганська" та, знаходячись на непідконтрольній Україні території, був позбавлений волі бойовиками незаконних збройних формувань «ЛНР».

Читайте також: На пункті пропуску у Станиці бойовики викрали хлопця - правозахисники

Даний факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань та кваліфікований за ст. 146 Кримінального кодексу України "Незаконне позбавлення волі або викрадення людини" Проводиться подальша перевірка.

Як повідомлялося, 1 вересня Харківська правозахисна група (ХПГ) заявила, що бойовики викрали молодого чоловіка на КПВВ "Станиця Луганська".

Викрадений житель села Верхня Вільхова Станично-Луганського району 1995 року народження Микола Пєтухов підробляв на КПВВ вантажником, допомагаючи переносити сумки від українського КПВВ до пункту пропуску бойовиків.

У ХПГ також повідомили, що тиждень тому за схожих обставин на КПВВ "Станиця Луганська" з боку бойовиків був викрадений інший молодий чоловік, який також був вантажником, про його долю нічого не відомо.