День міста в Одесі: нові імена на Алеї Зірок та фестиваль технологій

Фото

Урочистим підняттям прапора Одеси та покладанням квітів до підніжжя пам'ятників Йосифу Дерибасу та Дюку де Рішельє розпочалося сьогодні святкування Дня Одеси.

За традицією урочисту церемонію з цієї нагоди відкрив мер Одеси Геннадій Труханов, пройшли маршем на Думській площі курсанти Військової академії, після чого відбувся бал танцювальних колективів міста, повідомляє кореспондент Укрінформу.

На Алеї Зірок керівники міста та представники громадськості відкрили шість нових імен - Іллі Ільфа, Євгенія Петрова, Валентина Катаєва, Киріака Костанді, Валерія Ободзинського та Костянтина Паустовського.

У центральному парку культури й відпочинку ім. Тараса Шевченка розпочався рок-фестиваль "Пікейні жилети" пам'яті Ігоря Ганькевича, де на концертному майданчику "Вогні маяка" виступають творчі колективи "Зікул", "Дюковський сад", "Мадам Тюссо" та інші. Після завершення програми буде проведено розіграш благодійної лотереї, учасники якої отримають квитки на безкоштовну екскурсію в одеські катакомби з музею "Таємниці підземної Одеси".

Одеса святкує День міста. Фото: Ніна Ляшонок, Михайло Ревва, Укрінформ

У Міському саду Одеси виступає філармонічний оркестр міста Амфілохія (Греція), на Театральній площі - Фестиваль світлових, архітектурних, проекційних технологій та інсталяцій "Odessa light fest", а в обласній філармонії невдовзі розпочне концерт "Odessa international" Національний Одеський філармонічний оркестр.

Читайте також: У Вінниці проходить книжковий фестиваль VinBookFest
Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук, бас-гітарист гурту Денис Дудко (зліва направо)

На Приморському бульварі сьогодні відкрили пам'ятник давньогрецьким колоністам, а за кілька годин тут розпочнеться святковий гала-концерт гурту "Океан Ельзи" Святослава Вакарчука та Ніно Катамадзе. Виступи артистів на Потьомкінських сходах транслюватимуть у прямому ефірі на гігантських екранах у п'яти локаціях міста, де зберуться десятки тисяч одеситів. Зокрема, у Стамбульском парку, на Дерибасівській, на Приморському бульварі, Катерининській та Старосінній площах.

Грузинська джазова співачка та композитор Ніно Катамадзе

Відзначення Дня міста завершиться святковим фейерверком.

Святкування Дня міста в Одесі. Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

Фото: Ніна Ляшонок, Михайло Ревва, Укрінформ