Москалю набридло викликати водолазів та Нацгвардію, щоб чистили річки Закарпаття

Фото

У Вільшанському водосховищі, що на межі Міжгірського й Хустського районів Закарпаття, після спуску води зібрали близько півтори тисячі мішків пластикового сміття, нанесеного туди з високогірних сіл.

Про це повідомляє голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті.

"Працівники екологічної інспекції, лісового господарства, держслужби з надзвичайних ситуацій (у тому числі водолази), обленерго, на балансі якого знаходиться водосховище, Нацпарку «Синевир» та Національної гвардії зібрали близько півтори тисячі мішків сміття, більшість якого – пластикові пляшки. Весь непотріб у водосховище знесли річки й потічки із сіл Міжгірського району, які знаходяться вище за течією. Півтори тисячі мішків сміття – яскрава ілюстрація того, як мешканці високогірних сіл ставляться до природи. Це ганьба на всю Україну", - обурився Москаль.

Він доручив екоінспекції ще раз зробити рейди по селах Міжгірщини, провести бесіди з головами сільрад і суворо попередити – за сміття їх будуть нещадно штрафувати.

"Ситуація, коли хтось смітить, а інші за ними мають прибирати й залучати водолазів, лісівників і Нацгвардію, більше не пройде", - наголосив голова Закарпатської ОДА.

В квітні цього року Москаль доручив розчистити Вільшанське водосховище, яке є одним із наймальовничіших куточків Закарпаття. Значну частину сміття тоді вибрали за допомогою спецтехніки, включаючи водний екскаватор, однак затонулі пластикові відходи можна було вичистити тільки після спуску води.