Захист терористки з РФ "Терези" хоче повного перегляду справи

Захист подав апеляцію на вирок громадянці Росії Ларисі Чубаровій з позивним "Тереза", обвинуваченій в участі в незаконних збройних формуваннях, незаконному поводженні із зброєю і посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, яка засуджена до 11 років позбавлення волі.

Про це повідомив кореспондента Укрінформу захисник обвинуваченої Олександр Шадрін.

"Подано дві апеляції на рішення суду першої інстанції: від імені обвинуваченої і від імені захисника. Вирок Київського райсуду - 11 років позбавлення волі - підлягає скасуванню у зв'язку з неповнотою судового розгляду, невідповідності висновків суду фактичним обставинам кримінального провадження, неправильним застосуванням закону про кримінальну відповідальність і порушенням вимог кримінального процесуального законодавства", - вважає Шадрін.

За його словами, у справі має бути призначено новий розгляд з новим складом суду, починаючи з підготовчого засідання: "Обвинувачена не визнала себе винною. Вирок не набрав законної сили".

Читайте також: Штепу залишили за гратами ще на два місяці

Як повідомляв раніше Укрінформ, 29 червня 2017 року Київський райсуд Харкова визнав громадянку РФ Ларису Чубарову, яка проживала в Харкові, позивна "Тереза", винною в участі в непередбачених законом збройних формуваннях "ДНР", незаконному поводженні зі зброєю, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність держави (ч. 4 ст. 260, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 110 КК України) і призначив їй покарання у вигляді 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна. За словами перебіжчиків, "Тереза" - майор ГРУ російського ФСБ, брала участь у допитах полонених українських бійців і мирних жителів.

7 квітня 2015 року співробітники СБУ затримали 45-річну громадянку РФ Чубарову, яка проживала в Харкові, під час обшуку у неї знайшли вибуховий пристрій, військове спорядження і антиукраїнську символіку.