Ситник і Холодницький "порушили традиції" заради управління НАБУ в Одесі

Оновлено

Одеське територіальне управління Національного антикорупційного бюро України розпочинає свою роботу, але наразі ним керуватиме заступник керівника.

Про це директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник сказав на брифінгу в Одесі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На жаль, керівника територіального управління у нас не вийшло відібрати ні з першої, ні з другої, ні з третьої чи четвертої спроби. Ми вирішили дещо порушити традиції і відкрити територіальне управління фактично без керівника, а маючи тільки заступника керівника територіального управління. Поки що обов'язки директора Одеського територіального управління НАБУ виконує Вікторія Скорикова", - сказав Ситник.

Він наголосив, що відкривати управління вкрай необхідно було, бо є справи щодо Одеського регіону, які перебувають у стадії розслідування, і без оперативної підтримки на місці вони не матимуть перспектив бути скерованими до суду.

Читайте також: Теракт в Одесі здійснили навчені в РФ "липові" переселенці - СБУ

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький упевнений, що це управління працюватиме ефективно. "Воно покаже результат", - підкреслив він.

Ситник наголосив, що конкурс на посаду керівника управління триває.

За його словами, відбір керівника затягується, в тому числі через недостатню підготовку кандидатів для зайняття цієї посади.

Директор НАБУ повідомив, що на сьогодні в Одеському територіальному управлінні працює 8 детективів із 16, передбачених в штаті для даного управління. Решта 8 будут призначені, за його словами, у найближчий час.

“Що таке Одеське територіальне управління - це 24 співробітники, з них - 16 детективів, і його юрисдикція розповсюджується на Південний регіон України”, - пояснив він.

Основне завдання місцевих представників НАБУ - налагодження комунікації з органами влади, з громадським активом, із засобами масової інформації і забезпечення оперативних позицій в Одесі.

Одеське територіальне управління утворене 10 грудня 2015 року. Його юрисдикція поширюється на Одеську, Херсонську, Миколаївську та Кіровоградську області.