Прокуратура розслідує справу про отруєння дітей на Львівщині

Прокуратура Львівщини розслідує факт неналежного виконання обов'язків щодо охорони здоров'я дітей працівниками табору "Білий орел", де напередодні отруїлося 10 осіб, в тому числі 8 дітей.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області. 

"Червоноградською місцевою прокуратурою розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання посадовими особами культурно-освітнього закладу "Білий орел", своїх професійних обов'язків щодо охорони життя, здоров'я неповнолітніх дітей, за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.137 КК України (неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей)", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У дитячому таборі на Львівщині - масове отруєння

Зазначають, що постраждалі були госпіталізовані до комунальної Львівської обласної клінічної інфекційної лікарні з діагнозом гостра кишкова інфекція, харчова токсикоінфекція. Усі вони перебували на відпочинку у таборі "Білий орел".

На даний час тривають першочергові слідчо-оперативні дії та заходи, спрямовані для повного, всебічного та об’єктивного дослідження всіх обставин події.

Санкція вказаної статті передбачає покарання до трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю або без такого, зазначають в прокуратурі.