Бойовики коригують обстріли з дронів і дошкуляють бійцям АТО СМСками

Відео

Поблизу Новотошківського на Луганщині  після кількох невдалих спроб прориву з боку окупованого Жолобка, терористи взялися воювати ще й за допомогою інформаційних технологій.

Про це йдеться в сюжеті "5 каналу"

Атака ворога почалась напередодні, близько 22:00 і тривала майже до світанку. "Працювали кілька груп – справа та зліва. Вони постійно переміщувалися. Я так думаю, що в них була така тактика – намагались накривати з кількох місць", - розповідає боєць Олег.

Армійці до провокації були готові, адже бачили, що над позицією активно кружляли ворожі безпілотники.

Читайте також: АТО: бойовики двічі накрили мінометним вогнем Старий Айдар

"Вони просто продивляються територію – дивляться, куди стріляти", - пояснює військовий Андрій. Обстріли на цій ділянці фронту відбуваються не лише вночі, а й засвітла. Так, днями бойовики влучили в автомобіль "швидкої". Дивом минулося без жертв.

"На нашу територію заїхала автівка ОБСЄ. Тільки вони проїхали, за ними рушила медична машина. Постріл був у лобове скло. Пройшов на виліт через бокове (скло)", - розповідає боєць Олег.

Крім збройних атак, терористи намагаються деморалізувати армійців. За допомогою СМС найманці дають знати, що їм відомі позивні захисників Новотошківського.