Учасники АТО з Житомирщини збираються до столиці з протестом

Кількасот учасників АТО з різних районів Житомирської області по обіді 11 липня на 20 хвилин перекрили міжнародну трасу Київ-Чоп через призупинення видачі земельних ділянок.

Якщо ситуація не зміниться, через місяць бійці збираються влаштувати кількаденну акцію протесту у столиці.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив заступник голови громадської організації «Атошник», член виконкому Житомирської міської ради Сергій Артьомов під час перекриття траси Київ-Чоп у Житомирському районі.

«Ми провели попереджувальну акцію, в якій брали участь приблизно 500 осіб із різних районів області. Зрештою, ми вже четвертий рік намагаємося налагодити співпрацю з Держгеокадастром. Та попри минулорічну домовленість із керівником Держгеокадастру, на сьогодні повністю зупинена видача землі, оформлення будь-яких документів. Це все передбачено постановою Кабінету міністрів №413 від 7 червня 2017 року, за якою порушуються конституційні права людей на отримання землі. Ми вимагаємо повністю скасувати цей правовий акт і провести розслідування, чому заступників головного управління Держгеокадастру немає на робочу місці», – зазначив він.

При цьому він зазначив, що за місяць бійці мають намір повтори акцію протесту, але вже у Києві, і триватиме вона протягом кількох днів.

Читайте також: Півтисячі учасників АТО перекрили трасу Київ-Чоп

Голова громадської організації «Українське об’єднання учасників бойових дій і волонтерів АТО» в Житомирській області Олександр Осадчий також уточнив, що участь у ній братимуть учасники АТО з усієї України.

«Ми поїдемо під Держгеокадастр, будемо проводити акції протесту біля Верховної Ради та Адміністрації Президента. За нашими даними, близько 15 тисяч людей має зібратись за два-три дні», – сказав Осадчий.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 11 липня біля приміщення головного управління Держгеокадастуру в Житомирській області близько півтисячі учасників АТО та членів їхніх сімей влаштували акцію протесту та вирушили перекривати трасу Київ-Чоп біля повороту на село Левків Житомирського району.