Ймовірна причина загибелі риби у річці на Житомирщині - отруєння хімікатами

Дослідивши біоматеріали з річки Гуйва, спеціалісти Житомирської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини зробили припущення, що риба у ній загинула через отруєння хімікатами для обробітку полів.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник управління Державного агентства рибного господарства у Житомирській області Олександр Гонтар.

 «Згідно з висновком про результати дослідження біологічного матеріалу від Житомирської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини щодо загибелі риби на річці Гуйва в селі Ліщин Житомирського району, можна зробити припущення, що загибель риби сталась унаслідок гострого отруєння при неконтрольованому внесенні засобів захисту рослин на прилеглих до річки полях», – зазначив Гонтар.

Хімікати могли потрапити до водойми після сильних дощів 29-30 червня.

Наразі фахівці Державної екологічної інспекції підраховують збитки. Відповідні матеріали згодом надійдуть до правоохоронних органів.

Читайте також: Екологи про ботулізм: в Україні не досліджують водойми, де розводять рибу

Як повідомляв Укрінформ, до управління Державного агентства рибного господарства у Житомирській області 2 липня 2017 року надійшло повідомлення про загибель риби на річці Гуйва в межах села Ліщин. Візуально встановлено, що вода річки Гуйва забруднена невідомою речовиною та мала неприємний запах. На воді виявлено загиблу рибу.