На Харківщині перевіряють колонію, з якої втік засуджений

Першотравнева місцева прокуратура почала перевірку законності дій адміністрації Первомайської виправної колонії №117 по нагляду за засудженими.

Про це журналістам розповів перший заступник керівника місцевої прокуратури Роман Травкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перевірка дій керівництва колонії №117 викликана тим, що 5 липня 20-річний житель Сумської області, який відбував у цій держустанові покарання за крадіжку з проникненням у приміщення, здійснив втечу під час виконання сільськогосподарських робіт. Відсутність засудженого на робочому місці встановили близько 17.00. Через 4 години чоловіка знайшли. Утікач переховувався в лісосмузі поблизу установи виконання покарань. Він розповів, що нікуди не тікав, а просто, втомившись від роботи, задрімав у тіні. Коли побачив, що його шукають, злякався і сховався в кущах", - зазначив прокурор.

Читайте також: У Харкові шукають засудженого, який втік

За його словами, за втечу засудженого загрожує до 5 років позбавлення волі: "До цього часу він уже відбув половину терміну з призначених судом до трьох років позбавлення волі".

Що стосується адміністрації колонії, то, стало відомо, що заходи будуть вжиті за результатами перевірки.