У Костянтинівці затримали підозрюваного, який незаконно утримував 12-річну дівчинку

У місті Костянтинівка Донецької області поліцейські затримали підозрюваного, який незаконно утримував та розбещував 12-річну дівчинку.

Про це у вівторок повідомили в поліції Донецької області.

«У Костянтинівці поліцейські затримали підозрюваного, який незаконно утримував та розбещував 12-річну дівчинку. Зловмисника вдалося затримати завдяки співпраці поліції та місцевих мешканців», - йдеться у повідомленні.

В поліції пояснили, що раніше засуджений чоловік, з яким востаннє бачили зниклу 12-річну дівчинку, знав, що його шукає поліція та вжив заходів конспірації. Втекти з міста було проблематично, оскільки поліцейські негайно перекрили блокпости та виїзди з міста. Тому зловмисник вирішив залягти на дно в іншому районі міста, де його ніхто не знає.

Однак на одній з вулиць в селищі Сантуринівка за ним погналися незнайомі люди, які впізнали у ньому чоловіка, причетного до зникнення дитини. З ночі, під час пошукової операції, поліцейські обходили оселі та розповсюджували серед місцевих жителів орієнтування з портретом ймовірного викрадача дівчинки. Крім того, обличчя чоловіка не сходило зі сторінок новин в інтернеті.

Втікаючи від містян, чоловік загубив взуття, поліцейські, які прибули на місце, пішли по сліду. Підозрюваний потрапив в оточення, і намагаючись відірватися від погоні, потрапив прямо у руки поліцейським.

Підозрюваний доставлений в Костянтинівське відділення поліції. Зараз з ним працюють слідчі.

Дії затриманого попередньо кваліфіковані за двома статтями Кримінального кодексу України – ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ст. 156 (розбещення неповнолітніх).

Остаточний висновок щодо стану дитини дадуть медики.

Ведеться досудове розслідування, поліцейські встановлюють всі обставини події.

Правоохоронці нагадали, що 12-річна дівчинка, яка пропала вчора вдень у Костянтинівці, була знайдена на одній з вулиць міста в результаті 10-годинної пошукової операції поліції.