На Донеччині судитимуть чоловіка, шахрайство якого спричинило збитків майже на 3 млн грн

В Донецькій області судитимуть чоловіка, який незаконно демонтував частину підприємства та продав на металобрухт, що спричинило збитків на суму майже 3 млн грн.

Про це у вівторок повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«За процесуального керівництва прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування стосовно 51-річного чоловіка, який обвинувачується у шахрайстві в особливо великому розмірі (ч.4 ст.190), в незаконному поводженні з вогнепальною зброєю (ч.1 ст.263), а також у підробленні офіційних документів (ч.3,4 ст.358) та організації злочину (ч.3 ст.27) КК України», - йдеться у повідомленні.

Так, досудовим слідством встановлено, що чоловік, будучи акціонером закритого акціонерного товариства, запропонував іншому акціонеру відмовитися від своїх прав та надати дозвіл на демонтаж підприємства на металобрухт і не мати у майбутньому будь-яких майнових претензій. В обмін на це чоловік пообіцяв передати йому товарно-матеріальні цінності, папери та обладнання, загальною вартістю понад 2,6 млн грн.

Потерпілий надав копію генеральної довіреності на вказані дії. Однак в подальшому з’ясувалося, що зловмисник таємно демонтував частину обладнання та продав його, залишивши гроші собі. Крім того, договір з приводу передачі товарно-матеріальних цінностей, паперів та обладнання виявився підробленим, оскільки підприємство знаходилося у стадії банкрутства та він не мав жодного права розпоряджатися його власністю. Вказані дії спричинили матеріальну шкоду потерпілому в особливо великому розмірі на загальну суму понад 2,6 млн грн.

В подальшому, під час санкціонованих обшуків за місцем мешкання правопорушника знайдено та вилучено незаконно придбану бойову вогнепальну й мисливську зброю та патрони.

За клопотанням прокуратури суд заарештував майно обвинуваченого на суму понад 3 млн грн. У ході досудового розслідування потерпілому вже відшкодовано понад 500 тисяч грн.

Обвинувальний акт стосовно чоловіка скеровано до суду для розгляду по суті.