Біля Слов'янська затримали снайпера із "Сомалі" - штаб

Українські силовики затримують бойовиків. Причому один із них, пройшовши солідний бойовий шлях, вирішив здобути освіту на підконтрольній українській владі території.

Про це поінформував сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На блокпосту біля Слов'янська поліцейські затримали 19-річного бойовика із солідним бойовим шляхом. У 2014-2016 роках він перебував у лавах незаконних збройних формувань "Восток", "Б2" (це загін "казаків") та "Сомалі". За ці роки він будував фортифікації, отримав навички снайпера, возив боєприпаси на передову, пройшов навчальний курс бою в місті, охороняв склади тощо. Також в його біографії є цікавий епізод: це бойові дії між горлівськими та донецькими бойовиками, що не поділили сфери впливу. Юнак приїхав на територію вільної України, щоб здобути освіту", - сказав Лисенко.

За його словами, на КПВВ "Новотроїцьке" правоохоронці затримали колишнього майора внутрішньої служби України, який працював у Макіївській виправній колонії №37. Після початку війни і окупації міста він залишився на посаді і до середини 2015 року продовжував працювати і отримувати зарплатню. Згодом він працював таксистом. Проти чоловіка відкрито кримінальне провадження.

Лисенко також повідомив, що, за інформацією ГУР МОУ, після успішної ліквідації диверсійно-розвідувальної групи з лав так званої "4-ої бригади" російсько-окупаційних військ 24 червня не менше 200 бойовиків зі складу вищезгаданого підрозділу висловили бажання звільнитися.

"Простіше кажучи, їх накрила паніка, оскільки вони не бажають ані безславно загинути, ані потрапити в полон, попри гуманне ставлення до затриманих бойовиків з нашого боку. Саме тому частина з них, не чекаючи прийняття рішення командуванням щодо їхнього звільнення, залишила так звану 4 бригаду самостійно", - зазначив Лисенко.