На Закарпатті Lexus збив шлагбаум і поранив прикордонника

Фото, відео

На Закарпатті в пункті пропуску "Вилок" порушник на Lexus, щоб уникнути перевірки, збив шлагбаум, травмувавши прикордонника.

Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби України.

"Учора близько 16.30 в пункт пропуску «Вилок», що на кордоні з Угорщиною, на виїзд з України заїхав «Лексус» української реєстрації з двома чоловіками. Під час прикордонного контролю у співробітників Держприкордонслужби виникли обгрунтовані підозри щодо можливої підробки номера кузова транспортного засобу. Саме тому прикордонники вирішили перевірити автомобіль ретельніше та детальніше вивчити документи", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що замість того, аби прослідувати до спеціального боксу, один з чоловіків, який перебував в автомобілі, сів за кермо та, різко розвернувшись, на великій швидкості поїхав на виїзд з пункту пропуску в бік України. Ще один його спільник почав заважати вартовому шлагбаума застосувати прилад для примусової зупинки автівки.

"Автомобіль на великій швидкості збив шлагбаум, який рикошетом вдарив прикордонника. Аби зупинити зухвалого втікача, військовослужбовці також були змушені здійснити попереджувальний постріл зі штатної зброї", - інформують в ДПСУ.

Прикордонники відразу розпочали переслідування та повідомили про інцидент Нацполіції. До пошуків залучили резерви та співробітників оперативних підрозділів. Невдовзі зловмисники зрозуміли, що уникнути відповідальності не вдасться, з'їхали на узбіччя та покинули авто.

Помічник голови ДПСУ - прес-секретар Олег Слободян в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив, що наразі двох чоловіків, які брали участь в правопорушеннях, затримано, ще одного розшукують.

У ДПСУ запевнили, що життю військовослужбовця, який отримав травму, наразі нічого не загрожує. Він знаходиться в лікарні. 

По даному факту поінформовано взаємодіючі органи та направлено повідомлення для внесення до ЄРДР відомостей про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.345 (насильство по відношенню до правоохоронця) та ст.290 (заміна номерів автомобіля) Кримінального кодексу України.