Садовий про вирішення “сміттєвої кризи”: Для цього потрібні дві речі

Львову для виходу зі "сміттєвої кризи" потрібні стандартні угоди з містами на прийом відходів на два роки і ділянка для облаштування полігону.

Про це міський голова Андрій Садовий сказав на брифінгу за результатами наради за участю віце-прем`єр-міністра Геннадія Зубка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Проблему "сміттєвої кризи" потрібно вирішувати у довготерміновій перспективі, хоча б на два роки, поки місто збудує сміттєпереробний завод. А для цього потрібні дві речі: системні угоди з іншими містами для вивезення сміття і ділянка під резервний полігон», - сказав мер.

Він назвав ситуацію із сміттям у місті "мегакритичною" та визнав, що без допомоги інших областей не обійтись. І тут, на думку Садового, має бути команда на рівні уряду.

Як повідомляв Укрінформ, у Львівській облдержадміністрації відбулась нарада під головуванням віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка. На нараді обговорили питання поводження з твердими побутовими відходами та ситуацію у Львові, де обсяги накопиченого сміття перевищують 14 тисяч тонн. Констатувалося, що для вивезення такої кількості відходів потрібно не менше двох тижнів.