Чотирьом районам Донеччини дали воду

До централізованого водопостачання підключено населення Покровського, Мар'їнського, Волноваського, Добропільського районів та населені пункти Селидівської міської ради.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

"Станом на 7 год. 17 червня до централізованого водопостачання підключено населення Покровського, Мар'їнського, Волноваського, Добропільського районів та населені пункти Селидівської міської ради. В смт Олександрівка очікується заповнення водою резервних резервуарів", - йдеться у повідомленні.

Водночас у Авдіївці не вдалося відновити газопостачання.

"Станом на 7 год. 17 червня газопостачання у м. Авдіївка відсутнє, ремонтні роботи підземного газопроводу (діаметр 273 мм), який був пошкоджений 7 червня в результаті бойових дій не проводились, у зв'язку з небезпекою для працівників", - повідомили у ДСНС.

Як повідомляв Укрінформ, 10 червня в результаті бойових дій у Ясинуватському районі поблизу с. Василівка на непідконтрольній території сталося пошкодження двох високовольтних ліній електропередач та трансформаторної підстанції, що призвело до припинення електропостачання насосної станції першого підйому Південно-Донбаського водогону, яка забезпечує водою чотири фільтрувальні станції, а саме: Карлівську (с. Карлівка), Великоанадольську (м. Волноваха), Старокримську №1 та №2 (м. Маріуполь). Без централізованого водопостачання залишилося 72 населених пункти (388 тис. осіб) у 5 районах області (Покровський, Селидовський, Волноваський, Добропільський, Мар’їнський) та смт Олександрівка.

16 червня здійснювався підвіз води населенню у Добропільському, Волноваському районах та смт Олександрівка із залученням 17 од. тех. та 27 чол., у тому числі від ДСНС 5 од. тех. та 15 чол., підвезено близько 161 т води (38,4 т питної та 122,6 т технічної), всього з початку робіт підвезено близько 2 тис. 451 т води (606 т питної та 1 тис. 845 т технічної). Протягом доби відновлено водопостачання у Волноваському та Добропільському районах.