На Донеччині створили унікальну систему регіональної безпеки

Фото

Заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін продемонстрував керівнику поліції Київської області Дмитру Ценову сучасні технології, які використовує поліція Донеччини.

Про це повідомляє сайт Нацполіції у Донецькій області.

Втримати правопорядок у неспокійному регіоні, де, окрім боротьби зі злочинністю, сили поліції спрямовані на протидію обігу небезпечних предметів, блокуванні потрапляння диверсійно-розвідувальних груп, поліцейським Донеччини допомагає унікальна система безпеки. Вона – єдина в Україні і побудована на новітніх технологіях з використанням так званих «розумних» камер. Зараз ними обладнано Маріуполь, розпочалося встановлення у Бахмуті. На черзі - інші міста в регіоні.

Про те, яким чином працює механізм системи розповів гостю з Центральної України генерал Аброськін. Він провів екскурсію в Єдиний аналітичний сервісний центр, аби Ценов на власні очі побачив систему в дії.

Керівники відвідали серверну, колл-центр 102 та безпосередньо аналітичний блок, куди надходить та де оброблюється весь потік інформації з камер та інших джерел, включаючи мобільний додаток «Поліція Донеччини». Саме тут, в одному місці сконцентровані абсолютно всі потоки інформації, які є в місті, що дозволяє прогнозувати розвиток ситуації.

"Тепер наше першочергове завдання – якнайшвидше втілити подібну інновацію на Київщині. Над цим питанням ми давно працюємо – завдяки світовим технічним досягненням ми розпочали встановлення камер відеоспостереження, що працюють і розпізнають не тільки держномери автівок, предмети, а й людей", - відзначив після побаченого Дмитро Ценов.