АТО: бойовики обстріляли зі 152-мм артилерії тиловий район під Волновахою

Карта

За минулу добу найбільшу кількість обстрілів зафіксували на Маріупольському напрямку.

Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України полковник Андрій Лисенко.

"Доба почалася з серйозного загострення під Новотроїцьким. Протягом 100 хвилин окупанти вели вогонь з гармат, мінометів та легкого озброєння. Українські військові одразу ж відкрили вогонь у відповідь. В цей самий час окупанти здійснили артилерійський обстріл тилового району, що розташований на 12 км південніше, - біля Волновахи. Стрільба велася з артилерії калібру 152 мм. Ввечері біля Новотроїцького стався ще один мінометний обстріл з боку противника. Серед дня серія ворожих провокацій із застосуванням стрілецької зброї сталася у Богданівці, де нагадуємо, декілька місяців тому, відбулося розведення сил та засобів сторін. Як і раніше, неспокійно у Мар’їнському районі та на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. Противник майже не застосовував важке озброєння, проте активізувалися снайпери бойовиків", - зазначив він і додав: всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 24 ворожих обстріли.

За словами Лисенка, на Луганському напрямку вчора бойові дії велися у Станично-Луганському районі, а також с. Кримське. Більшість обстрілів (всі, крім одного) сталися після 18 години. Єдиний ранковий обстріл був мінометним. Він стався у Кримському, тривав 20 хвилин, при цьому було випущено 20 мін. Більше противник важке озброєння не застосовував. У Попаснянському районі вчора було тихо.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 6 ворожих обстрілів.

На Донецькому напрямку, поінформував речник МОУ, у Новолуганському ще до світанку противник здійснив кілька обстрілів із застосуванням мінометів. При цьому було випущено близько 3 десятків мін, кілька з них, як вже говорилося, влучили у сільськогосподарське підприємство.

"Після полудня загострилася ситуація під Авдіївкою. Противник здійснив мінометний обстріл, який тривав 1 годину. Ввечері ворог продовжив стрільбу з мінометів. За інформацією СЦКК, троє місцевих мешканців отримали осколкові поранення внаслідок вибуху боєприпаса поруч з зупинкою громадського транспорту. Поранені були оперативно госпіталізовані. Ще один боєприпас розірвався біля житлового будинку. Мінометний обстріл тривав 3 години безперервно. Вогонь вівся одразу з кількох напрямків. В цей самий час бойовики зав’язали багатогодинний бій біля Кам’янки та на позиції "Шахта Бутовка", щоб розпорошити сили українських захисників. В підсумку, все завершилося на користь наших військ. Також кілька ворожих провокацій сталося у Зайцевому, Пісках та Невельському", - розповів він.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 14 ворожих обстрілів, уточнив Лисенко.