На Харківщині діти отруїлися невідомою речовиною

Трьох учнів з селища Смирнівка Лозівського району Харківської області госпіталізували у зв'язку з отруєнням невідомою речовиною.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла прес-офіцер відділу комунікацій поліцейського главку в Харківській області Олександра Алексеєва.

"Інформація про подію надійшла до Лозівського відділу поліції об 11:05 від фельдшера швидкої допомоги. Трьом учням - двом 16-річним дівчаткам та хлопчику 12 років, - стало зле. Вони скаржилися на головний біль. Школярів госпіталізували у стані середньої тяжкості", - зазначила Алексеєва.

За її словами, стало відомо, що вранці неподалік території школи стало відчутно запах, схожий на газ: "З учбового закладу евакуювали 111 дітей, 12 вчителів та персонал".

"Під час перевірки встановлено, що вчора на звалищі в селі Смирнівка, яке знаходиться на відстані близько 4 км від школи, з'явилися 54 діжки з невідомою рідиною. У поліції припускають, що їхній вміст міг стати причиною поганого самопочуття школярів. Подію зареєстровано в Журналі єдиного обліку правопорушень", - додала Алексеєва.

За попередніми даними прокуратури області, невстановлені особи одного з товариств з обмеженою відповідальністю 17 травня вивантажили на сміттєзвалищі 54 бочки, об’ємом 200 л кожна, з невідомими речовинами, на трьох з них - надпис «метилмеркаптан». Саме з цих бочок, як встановлено, і стався витік речовини.

Відкрито кримінальне провадження за фактом забруднення землі речовинами, шкідливими для здоров’я людей або навколишнього середовища (ч.1 ст. 239 КК України). Процесуальне керівництво розслідуванням здійснює прокуратура.