МАУ обіцяє компенсації пасажирам скасованих рейсів із аеропорту «Запоріжжя»

МАУ розгляне питання компенсацій пасажирам скасованих рейсів із міжнародного аеропорту «Запоріжжя» в індивідуальному порядку.

Про це у коментарі Укрінформу розповіла прес-служба авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України».

«Транзитні пасажири були не лише попереджені про незаплановані зміни у розкладі, але й доставлені до Києва наземним транспортом. Зрозуміло, що за таких обставин вони, на жаль, не встигають на рейси з аеропорту "Бориспіль". Саме тому авіакомпанія МАУ запропонувала їм поселення у готелі та альтернативні варіанти доставки до місця призначення. Питання компенсаційних виплат, які пасажири мають отримати відповідно до законодавства, будуть розглядатися в індивідуальному порядку», - повідомили у прес-службі.

Водночас, на сайті авіакомпанії зазначається, що пасажирам скасованих рейсів PS086 та PS088, які прийняли рішення залишитися у Запоріжжі, буде відшкодовано вартість квитка.

Нагадаємо: в МАУ заявили про тимчасове припинення польотів із Запоріжжя через інцидент під час посадки в цьому аеропорту з повітряним судном компанії, яке 18 травня виконувало рейс PS 085 з Києва.

У момент дотику переднє шасі літака потрапило на ділянку злітно-посадочної смуги з незастиглим бетонним покриттям, внаслідок чого бетонний розчин опинився на самому шасі, нижній частині фюзеляжу, турбінах двигунів і крилі.