Поліція зняла оточення навколо харківського Сбєрбанку - активісти ночуватимуть

Правоохоронці зняли оточення навколо офісу "Сбєрбанку" на вул. Донець-Захаржевського у Київському районі Харкова: на місці залишилися активісти.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Оточення з числа поліцейських та бійців батальйону Нацгвардії "Харків" знято у районі вулиці Донець-Захаржевського. Проте близько двадцяти поліцейських стоять біля входу до розблокованого банку. Тут же залишилися близько півсотні активістів. Вони знову встановили згорнутий було намет, збираючись чергувати і вночі.

Як розповів журналістам на місці події адвокат юридичної компанії "Арес" Роман Чумак, дії поліції з охорони громадського порядку адекватні, водночас, як дії активістів підпадають під кримінальну статтю за масове порушення порядку.

Як повідомляв раніше Укрінформ, близько 08:00 до Київського відділу поліції Харкова надійшло повідомлення про те, що більше півсотні активістів організації "Громадянський корпус" заблокували піноблоками вхід до офісу "Сбєрбанку" по вулиці Донець-Захаржевського. Вони встановили намет, оголосивши акцію безстроковою.

Правоохоронці у бронежилетах і касках, які прибули на місце, оточили територію поблизу місця події і відтіснили активістів від офісу "Сбєрбанку".   

За повідомленням у мережі лідера цивільного корпусу "Азов" Олега Ширяєва, сталася сутичка, у одного активіста розбита голова.

У поліції ж повідомляють про госпіталізацію поліцейського з опіком обох очей: йому бризнули в очі невідомою речовиною. Вирішується питання про внесення факту до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст. 206.

За уточненими даними, всередині заблокованого банку знаходилися люди.