В Одесі автомайданівці заблокували шість відділень "дочок" російських банків

Фото, відео

Близько п'ятдесяти громадських активістів ГО "Автомайдан Одеси" здійснили сьогодні короткочасні акції блокування шести відділень банків з російським капіталом, зокрема, Сбєрбанку, Альфа-банку та Петрокоммерцбанку.

Стіни при вході до цих офісів учасники акції забризкали червоною фарбою, розклеїли листівки "Увага! Це банк країни-агресора. Він фінансує окупантів, тому не буде працювати в українській Одесі", а також залишили своєрідні барикади з мішків з піском, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В Одесі функціонують майже два десятки відділень банків з російським капіталом, ми маємо намір провести у найближчі години подібні акції принаймні біля половини офісів цих фінансових установ", - заявив журналістам ініціатор акцій блокування Євген Рєзвушкін.

Варто зазначити, що при вході до відділення «Сбєрбанка» на вулиці Жуковського автомайданівці не лише розклеїли аналогічні листівки, а й виставили мішки з піском та манекена у військовій формі, автомобільну шину і пляшку із легкозаймистою сумішшю.

А на проспекті Тараса Шевченка спроби охоронців відділення банку протидіяти учасникам акції вилились у коротку штовханину, під час якої один з охоронців зазнав травмування.

Співробітники поліції Одеси кваліфікували дії автомайданівців як хуліганство.

За даними фактами розпочато провадження за ознаками ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Також складено протокол за ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо учасників подій.

Частина одеських відділень банків уже відновили роботу.