Напад на Генконсульство Польщі прокуратура кваліфікувала як теракт

Прокуратура Волинської області кваліфікувала обстріл Генерального консульства Польщі в Луцьку як терористичний акт.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Розслідування кримінального провадження про теракт, здійснений на території Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку перебуває на особливому контролі прокуратури Волинської області... Відомості про терористичний акт (кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 258 Кримінального кодексу України) внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі нагадали, що близько 00:40 год. 29 березня до чергової частини Луцького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області надійшло повідомлення про вибух на території консульства. Виїхавши на місце події, правоохоронці виявили завдані пострілом із невстановленої зброї пошкодження фасаду будівлі консульства.

Зазначають, що на момент вибуху в приміщенні консульства перебував консул та охорона консульства, які не постраждали.

Під час огляду місця події вилучено металеві осколки, циліндричний предмет, зовні схожий на хвостовик до реактивної гранати, ринва з осколковими пошкодженнями. Також вилучено металевий предмет, зовні схожий на кришку тубуса ручного протитанкового гранатомету.

Підслідність у вказаному кримінальному провадженні визначено за слідчим відділом Управління Служби безпеки України у Волинській області.

Наразі проводяться заходи для встановлення обставин вчинення правопорушення та осіб, які можуть бути причетними до його скоєння. Триває досудове розслідування.