Пожежа на арсеналі в Балаклії ліквідована - МОУ

Пожежа на арсеналі в Балаклії повністю ліквідована.

Про це повідомив заступник міністра оборони України Ігор Павловський під час брифінгу керівництва штабу з питань ліквідації наслідків вибухів у Балаклії, повідомляє з місця події кореспондент Укрінформу.

"Пожежа на арсеналі припинена повністю, триває ліквідація її наслідків. Ми робимо проходи до сховищ, до всього, щоб провести  інвентаризацію складів як вцілілих, так і постраждалих", - сказав Павловський.

За його інформацією, наразі починається розмінування територій як самого міста,  так і населених пунктів, прилеглих до Балаклії.

“Повне розмінування потребує одного або двох місяців”, - підкреслив Павловський.

За інформацією  керівника  прес-служби ДержНС у Харківській області Ігоря Лупандіна, в'їзд на територію Балаклії відкрито, 70% населення вже повернулися додому.

Заступник міністра оборони України Ігор Павловський під час брифінгу керівництва штабу з питань ліквідації наслідків вибухів у Балаклії зазначив, що військова частина, дислокована в Балаклії, залишиться на арсеналі. 

"Військова частина залишається на арсеналі для подальшої виконання своїх обов’язків", - сказав Павловський.

Він також спростував версію, розміщену в соцмережах, щодо виконання робот на складах у ніч на 23 березня.

“Жодних завдань у ніч на 23 березня військові на складах не виконували”, - запевнив Павловський.

Відповідаючи на запитання щодо облаштування  складів на арсеналі, Павловський зазначив, що "підземних сховищ тут ніколи не було".