Шахтарі Львівщини припиняють відвантажувати вугілля і обіцяють пікет

Шахтарі Червонограда Львівської області вирішили відзавтра припинити відвантаження вугілля споживачам і зранку почати пікетування Господарського суду області, де розглядатиметься справа щодо розблокування рахунку ДП "Львіввугілля".

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

"Шахтарі Червонограда прийняли остаточне рішення з 9:00 09.03 припинити відвантажувати споживачам вугілля, пікетувати обласний суд у м. Львова, де розглядатиметься питання щодо рахунку ДП "Львіввугілля", - написав Волинець.

Голова профспілки також розкритикував голову Львівської ОДА Олега Синютку, який сьогодні зустрічався з гірниками, зауваживши, що шахтарі не почули від керівника області "ні слова конкретики про зарплати, про безпеку праці".

Як повідомлялося раніше, 2 березня на шахті № 10 «Степова» ДП «Львіввугілля» стався вибух, внаслідок якого загинули восьмеро шахтарів. Наймолодшому з них було 19 років, найстаршому – 42. 23 постраждалих шахтарів перебувають в опіковому відділенні 8-ї міської клінічної лікарні Львова.

Нині триває розслідування причин вибуху на шахті "Степова. Працює Державна комісія, комісія Держпраці, поліція та експертна комісія.