У Житомирі працівник військкомату підстрелив сусіда в дворі багатоповерхівки

У Житомирі у дворі одного з будинків по проспекту Незалежності виник конфлікт між мешканцями, у ході якого один з чоловіків застосував пристрій для відстрілу гумових куль.

Тілесні ушкодження отримав 31-річний житомирянин. Поліцейські вилучили на місці події травматичний та стартовий пістолети, повідомляє прес-служба головного управління Нацполіції в Житомирській області.

"На місце події було направлено наряди поліції. Встановлено, що у дворі багатоповерхівки виник конфлікт через паркування автомобіля. У ході його перебігу 27-річний чоловік здійснив кілька пострілів з пристрою для відстрілу гумових куль, у тому числі у сторону опонента. У результаті той отримав травми у вигляді пошкодження лівого ліктьового суглобу та поперекового відділу хребта. Потерпілому надали необхідну медичну допомогу", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що чоловік, який відкрив стрілянину, затриманий на місці місці конфлікту. 

Пізніше у прес-службі управління патрульної поліції міста Житомира кореспондентові Укрінформу уточнили, що винуватцем стрілянини виявився співробітник військкомату.

"За попередніми даними, водій 1989 року народження, житомирянин, який проживає в будинку за вказаною адресою, паркував у дворі свій автомобіль Geely. Неподалік стояли дві особи – чоловік і жінка, яким не сподобалася його манера паркування. Між ними виникла суперечка. Водій дістав пістолет для відстрілу гумових куль і здійснив постріли в чоловіка. Крім того, він наніс удар в обличчя жінці. Обох потерпілих госпіталізували. Як з’ясувалося, водієм автівки є співробітник військкомату, який мав дозвіл на носіння та зберігання зброї", – прокоментувала прес-офіцер патрульної поліції міста Житомира Діна Корчевна.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді ув’язнення на термін від 3 до 7 років.