Рятувальники розповіли про наслідки нічного обстрілу Авдіївки

У результаті бойових дій поблизу Авдіївки пошкоджено високовольтну лінію, що призвело до припинення електропостачання міста та Авдіївського коксохімічного заводу.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

"Близько 23:30 24 лютого в результаті бойових дій сталося пошкодження високовольтної лінії 110 кВ поблизу м. Авдіївка (близько 22 тис. мешканців), що призвело до припинення електропостачання міста та Авдіївського коксохімічного заводу. Станом на 7 год. 25 лютого централізоване електропостачання відсутнє", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що об'єкти соціально-побутової сфери, що не мають власних систем резервного електроживлення планується забезпечити електроенергією від 6 генераторів ДСНС (в резерві знаходяться ще 6 генераторів різної потужності). 

"Теплопостачання у місті здійснюється централізовано за рахунок заводської теплоенергоцентралі на природному газі. Температура повітря навколишнього середовища становить 2 градуси тепла. Централізоване водопостачання здійснюється по графіку за рахунок створених резервів (створено резерв води із розрахунку на 4 доби)", - інформують у ДСНС. 

Рятувальники повідомили, що однин піротехнічний розрахунок ДСНС (5 чол., 2 од. тех.), знаходиться в готовності для залучення в разі необхідності обстеження та розмінування місць аварійно-відновлювальних робіт. До аварійно-відновлювальних робіт  від ДСНС залучено 23 особи та 8 од. техніки.

Як повідоляв Укрінформ, у ніч з 23 на 24 лютого в результаті бойових дій було пошкоджено хлоропровод та покрівлю технічних будівель Донецької фільтрувальної станції. Жертв та постраждалих не має.