Школи Сумщини долучилися до всеукраїнського проекту „Розумники”

На Сумщині Роменська та Недригайлівська школи долучилися до всеукраїнського проекту „Розумники”.

Про це повідомляє Сумська обласна державна адміністрація.

„Школярі нашої області повинні мати рівний доступ до освітньо-інформаційних ресурсів та комп’ютерних технологій. Використання сучасних розробок в навчальному процесі створює сприятливе середовище для засвоєння матеріалу школярами”, – зазначив під час презентації проекту представниками мультимедійного видавництва „Розумники" в Роменській спеціалізованій школі заступник голови облдержадміністрації Микола Подопригора.

За словами представників проекту, у навчальних програмах вдало поєднуються традиційні та інноваційні технології навчання, матеріал подається закінченими логічними блоками в доступній ігровій формі.

Проект „Розумники”, ініційований Міністерством освіти і науки України, базується на спеціальних сучасних педагогічних іграх – захоплюючих програмах, які дозволяють дітям отримати міцні й глибокі знання з предметів шкільної програми. Ці ігри відповідають вимогам сучасної школи. Простота і доступність управління дозволяють дітям самостійно працювати з програмою, веселі анімовані персонажі і система мотивації викличуть інтерес, а звуковий супровід допоможе швидше і краще запам'ятати новий матеріал. Електронні освітні ігрові ресурси працюють на ПК, планшетах та інтерактивних дошках, тож, ними можна користуватися як у школі, так і вдома, зазначили представники проекту.