У Харкові люди в камуфляжі влаштували перестрілку. Поліція розслідує "хуліганство"

Розслідування стрілянини двох груп озброєних людей в камуфляжі на Салтовському житловому масиві в Харкові здійснюється за статтею "Хуліганство".

Коментар журналістам дав начальник слідчого Головного управління поліції в Харківській області Володимир Тимошко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Інформація про те, що невідомі в камуфляжі влаштували стрілянину в громадському місці, надійшла напередодні в 21:34. Для з`ясування обставин на місце події виїхало 8 нарядів патрульної служби та слідчо-оперативна група Шевченківського району Харкова. На місці події затримано 9 чоловік. Зброю вилучено. При затриманні учасники конфлікту опору не чинили ", - зазначив Тимошко.

За його словами, в результаті події одна людина поранена.

"Потерпілого доставлено до лікарні. За попередніми даними, постріл було здійснено з мисливської зброї", - додав Тимошко.

За його словами, інформацію про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею "Хуліганство" - з санкцією від трьох до семи років позбавлення волі.

"Наразі триває огляд місця події поблизу дитячого садка. З`ясовуються усі обставини", - підкреслив Тимошко.

За словами директора департаменту з питань інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрія Сидоренко, пораненого прооперовано: "Його оперували всю ніч і лише під ранок перевели до реанімації. Стан стабільно тяжкий - пострілом пошкоджено печінку та стегнову артерію".

Як повідомляв раніше Укрінформ, у вечірній стрілянині на Олексіївському житловому массиві в Харкові брали участь бійці батальйону "Донбас" та активісти організації "Східний корпус". Лідер "Східного корпусу" Олег Ширяєв пояснив, що конфлікт трапився через розбіжності щодо теми блокади на Донбасі.