Іштвану Цапу змінили запобіжний захід на арешт із заставою

Апеляційний суд Закарпатської області постановив скасувати рішення Ужгородського міськрайонного суду щодо домашнього арешту для звинуваченого в хабарництві першого заступника мера Ужгорода Іштвана Цапа і встановив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 240 тисяч гривень.

Про це повідомляє Закарпаття онлайн.

"Сьогодні відбулося засідання Апеляційного суду Закарпатської області, в ході якого суд постановив скасувати рішення Ужгородського міськрайонного суду щодо домашнього арешту для звинуваченого в хабарництві І. Цапа і встановив застосувати стосовно першого заступника мера обласного центру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 240 тисяч гривень", - зазначається у повідомленні.

Відповідно до рішення суду, Цап не може відлучатись із населеного пункту без дозволу та з’являтись до суду на першу вимогу. Не спілкуватись з іншими учасниками судового процесу, окрім захисника.

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура вимагала призначити підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 800 тис. грн. Посадовця мерії підозрюють в одержанні неправомірної вигоди - хабарництві за вирішення земельних питань.